Inleiding

Eén van de meest bepalende gebeurtenissen van de vorige eeuw mag zich de laatste jaren in een toenemende belangstelling verheugen.

Wij bieden u een unieke gelegenheid om zich door middel van een korte actieve vakantie grondig te laten voorlichten over deze Grote Oorlog.

Gedurende een aantal dagen nemen wij u mee op reis naar het verleden. U verblijft in een volledig gemoderniseerd historisch verblijf op het terrein van onze boerderij in Noord-Frankrijk, op een steenworp afstand van waar tussen 1914 en 1918 de soldaten hun heroïsche en tegelijk zo treurige plicht deden.

Wij zorgen dat het gehele conflict in de context van de tijd wordt geplaatst, vertellen uitgebreid over de motieven en achtergronden van het uitbreken van deze oorlog en begeleiden u naar de plaatsen in de omgeving waar zich 90 jaar geleden bepalende veldslagen hebben afgespeeld.

Het grote leed komt aan de orde maar ook het kleine leed van de individuele soldaat wordt beslist niet uit het oog verloren.

De kleinschaligheid van de arrangementen wordt gewaarborgd doordat we slechts twee deelnemers tegelijk aan de tours laten deelnemen. Zo bent u ervan verzekerd dat aan al uw individuele wensen en verlangens tegemoet kan worden gekomen.

Het programma heeft tot doel u in een korte periode, ter plekke, zo veel mogelijk kennis over te dragen. Uiteraard kunnen we in onderling overleg programma-onderdelen wijzigen of toevoegen, dan wel bepaalde interessegebieden van de deelnemers extra accentueren.

Wij zijn ervan overtuigd dat deelname aan onze arrangementen uw kennis van het recente verleden geweldig zal uitbreiden en weten uit ervaring dat veel van de mensen die u voorgingen het niet bij één kennismaking hebben gelaten.

Als dit lijkt aan te sluiten bij wat u zich voorstelt van een korte vakantie die zich laat combineren met het opdoen van kennis over de geschiedenis van de Eerste Wereldoorlog, aarzelt u dan niet om contact met ons op te nemen.