Wie zijn wij

Toen wij in 1989 min of meer bij toeval stuitten op sporen en restanten van gebeurtenissen uit de Eerste Wereldoorlog vermoedden wij nog niet dat dit de start betekende van een fascinatie die in al die jaren alleen maar is gegroeid.

In de loop van de tijd hebben wij de toenmalige frontgebieden uitgebreid verkend, van Nieuwpoort tot de Zwitserse grens, van de Italiaanse Dolomieten tot de Isonzo en Caporetto in Slovenië. Inmiddels hebben we over het onderwerp een persoonlijk bibliotheekje opgebouwd dat zo'n zeshonderd titels bevat.

Wij zijn Fred en Stien en wij hebben gewerkt in resp. het onderwijs en de uitgeverij. We zijn nu beiden gepensioneerd en wonen inmiddels in ons huis in Noord-Frankrijk waar ook het gastenverblijf zich bevindt. Wij wonen daar eigenlijk "aan de voet" van de slag aan de Somme en onze wat uit de hand gelopen hobby heeft ons daar doen neerstrijken. Wij vinden de omgeving en het landschap heel mooi en we zijn nog altijd onder de indruk van wat zich allemaal in de omgeving heeft afgespeeld.

De afgelopen jaren hebben we vele vrienden en kennissen, en kennissen van kennissen, vrijblijvend rondgeleid langs de belangrijke historische plaatsen langs het zogenaamde westfront. In 2004 hebben we besloten het rondleiden een gestructureerd karakter te geven en tours aan te bieden aan andere belangstellenden.

Wij verwelkomen u in een kleinschalige setting, waardoor er alle ruimte is om, indien gewenst, af te wijken van het samengestelde programma om bepaalde onderwerpen wat meer uit te diepen. Het persoonlijke staat bij ons voorop.

Om vast tegemoet te komen aan uiteenlopende interesses en mogelijkheden bij onze bezoekers bieden wij een tweetal verschillende arrangementen aan. Daarnaast zijn er nog een aantal nieuwe arrangementen in voorbereiding.

Wij zijn er zeker van dat u na deelname aan deze korte educatieve vakantie iets heeft ondernomen om nog geruime tijd op terug te kijken. Mensen die u voorgingen gaven regelmatig te kennen geen flauw idee te hebben gehad van de enorme impact van de Eerste Wereldoorlog, dat er nog zo veel te zien en te weten is, en dat het eigenlijk verbazing wekt dat het fenomeen in de Nederlandse media en het onderwijs zo onderbelicht wordt.

Laat u meevoeren naar het vooronder van de geschiedenis. Blaas het stof er af, en zie de drama's glinsteren.
Binnenkort hopen wij ook u te mogen begroeten.

Top